Musica Barcensis - Ghimbav - 26 iulie 2014

Ora: 18.00

Locația: Biserica Evanghelică Ghimbav

Vezi Programul Concertului

Concert susținut de Cvartetul MUSICUORE

Am început să cântăm împreună când eram studenți la Facultatea de Muzică din Zwolle și am decis să înființăm ansamblul Musicuore în urma numeroaselor reacții pozitive la concertele noastre. Nucleul este format din 5 muzicieni care cântă la flaut, vioară, violoncel, chitară și pian, dar colaborăm pentru diferite concerte și cu alți instrumentiști. Interpretăm  mai mult  muzică clasică, Mozart, Pleyel, Schubert, Beethoven, dar avem în repertoriu și muzică sud-americană, și putem interpreta și alte genuri muzicale.

În această vară, la festivalul  Musica Barcensis din bisericile fortificate din Țara Bârsei, Musicuore va concerta într-un ansamblu format din flaut, vioară, violă și violoncel.

Marijke de Jong – flaut

s-a născut și a crescut în Veenendaal – Olanda și a urmat primele cursuri cu  profesoara Appelona Klarenbeek. În 2004 a continuat studiile muzicale la Conservatorul de Muzică din Zwolle, avându-l ca profesor pe Jorge Caryevschi.

Marijke a cântat și ca solistă dar și în orchestră. În 2008  a interpretat ca solistă concertul pentru flaut și orchestră ‘la tempesti di mare’ de Vivaldi cu orchestra barocă  ArtEZ. A participat în proiecte cu Ensemble Conservatoire, Parnassus Ensemble and Young Persons Concerts. Marijke este și profesoară de flaut, având propria școală în Veenendaal, Olanda.

Marijke a urmat cursuri de măiestrie cu  Alejandro Escuer, profesor la conservatorul  din Mexico City și a participat la cursuri de master cu diferiți profesori printre care William Bennett, Abbie de Quant, Emily Beynon, Marten Root, Peter Verhoyen, Vincent Cortvrint, Aldo Baerten și Thies Roorda.

În  timpul studiilor ea a cântat în mai multe formații de muzică de cameră, aceasta ramânând în continuare o pasiune. De mai mulți ani este membră într-un duo cu chitaristul Carlos Díaz Mendoza, cu care a participat împreună în vara anului 2010 la Festivalul de chitară din Mexico City. Mai mult, ea a înființat ansamblul Musicuore (www.classicmusic4you.nl), cu care a participat deja anul trecut într-un turneu în Korea de Sud și în Mexic, la Festivalul Internațional de Muzică.

Jasmijn Raïs – vioară

Jasmijn Raïs a început studiul viorii la 11 ani. A cântat cu orchestrele Koorenhuis și Viotta Youth din Haga. Apoi a studiat cu Ineke Bredenhorst și Miranda Rademaker.

Jasmijn a participat  de trei ori la  ‘Indiana Summer String Academy’ în Bloomington. Aici a studiat cu profesori renumiți din întreaga lume.

După terminarea liceului,  Jasmijn a obținut o bursă de trei ani la Universitatea din Wyoming în SUA. În acest moment Jasmijn sudiază vioara cu Annechien van Blom la Conservatorul  ArtEZ din Zwolle, Olanda. Jasmijn a participat de două ori la săptămâna muzicii de cameră Terschelling Chambermusic și în multiple proiecte din cadrul The Holland Baroque Society. Ea a cântat și în Orchestra Națională de Tineret a Olandei și în mai multe orchestre din SUA, cu ultima având și un turneu în SUA și Bolivia. Jasmijn a participat la cursuri de master cu Jassen Todorov, Benny Kim, Vadim Brodsky, cvartetul de coarde Penderecki și cvartetul de coarde Emerson.

Jasmin cântă momentan pe un instrument de la Willem Bouman.

Godelieve Voorhoeve – vioară

Godelieve Voorhoeve a început studiul viorii la 6 ani, cu Stieneke Voorhoeve-Poot, învățând după metoda Suzuki, apoi a început studiul cu Koosje van Haeringen, urmată de Mireille van der Wart și Kerstin Hoelen.

Godelieve a cântat întotdeauna, cu multă plăcere, muzică de cameră. Ea a participat în numeroase festivaluri și școli de vară, printre ele numărându-se Festivalul de Muzică de Cameră Terschelling, Bryanston International Summer School și Indiana University Summer String Academy.

Ca și interpretă în orchestră și profesoară de vioară,  Godelieve a călătorit mult, făcând turnee în China, Grecia și SUA, cu orchestra The North Sea, Strijkorkest De Haagsche Beek și Fargo Moorhead Symphony Orchestra, și a avut oportunitatea de a preda vioară în Africa de Sud și SUA.

În septembrie 2013, a fost acceptată ca masterand la conservatorul  ArtEZ din Zwolle, unde studiază vioara cu Sarah Kapustin.

Mai mult, Godelieve este director artistic al The Benjamin String Orchestra din Zwolle și susține cursuri de vioară privat.

Aida Patricia Blundell Garcia -violoncel

Aida Patricia Blundell Garcia s-a născut în Ferrol (A Coruna) Spania, în 1988. La 9 ani a început studiul violoncelului la Conservatorul “Xan Viano” în Ferrol, cu Emma Urango. Între 2007 și 2011 urmează cursurile universității  “Eduardo Martinez Torner” în Oviedo, Spania, cu Viguen Sarkissov. (Între 2009-2010, beneficiind de o  bursă Erasmus, a studiat vioara în Prins Klaus Conservatorium din Groningen, Olanda, cu Jan-Ype Nota și Michel Strauss). Din 2011 până în prezent  își completează studiile la Conservatorul Artez Conservatorium din Zwolle (Olanda) cu Renè Berman și Jeroen Reuling.

A fost membră în mai multe orchestre ca  OJSG (Youth Orchestra of the Galician Symphony), NOGA (New Galician Orchestra of the Arts), JOSPA (Youth Orchestra of Asturias), NJO ( National Youth Orchestra of Holland) și OCAS (Siero Chamber Orchestra),  cu care a fost în turnee în SUA, Honduras și Guatemala.

Aida a fost membră și în ansamblul de violoncele “Viguen Sarkissov”, având oportunitatea să înregistreze  CD-ul “Music Across the Atlantic”.

A participat în festivaluri precum Festivalul Internațional de Muzică Canetti, condus de Robert Canetti în Moulin d’Ande, Franța, Neue Wande Festival în Munster, Germania. A urmat cursuri de master susținute de David Ethève, Alexander Osokin, Vladimir Atapin, Asier Polo, Josep Vicent, Anner Bylsma, Diana Ozolina, Maria Kliegel, Marcio Carneiro și Marie-Paule Millone.

Programul concertului

W.A. Mozart – Flute quartet in D-major (Allegro, Adagio, Rondeau: Allegro)

M. Reger – Serenade op.141a (Vivace, Larghetto, Presto)

L. van Beethoven – String Trio in c minor, op.9 nr.3 (Allegro con spirito, Adagio con espressione, Scherzo. Allegro molto e vivace, Finale. Presto)

H. Villa-Lobos – Assobio a jato (Allegro non troppo, Adagio, Vivo-poco menos-Prestissimo)

Top