The Chamber Music Project
Ora: 18.00
Locația: Biserica Evanghelică Hărman
The Chamber Music Project este un proiect destinat exclusiv promovării muzicii clasice camerale. Componenţa membrilor săi este una flexibilă, formaţiile camerale putând fi de la duo-clasic la septet.
În această seară veţi urmări varianta de trio clasic formată din Raluca Stratulat – vioară, Andreea Ţimiraş – violoncel şi Eliza Puchianu – pian.
Cele trei muziciene cântă împreună de multă vreme, atât în varianta de trio, cât şi de duo, vioară-violoncel şi vioară-pian susţinând împreună numeroase concerte şi recitaluri pe parcursul ultimilor ani, atât în Bucureşti cât şi în restul tării.
Raluca Stratulat – vioară
Violonista Raluca Ioana Stratulat a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Masteratul, titlul de Doctor și cursurile postdoctorale MIDAS. A avut multiple participări în cadrul unor festivaluri de muzică clasică și contemporană, precum Festivalul „Dinu Lipatti” – Ateneul Român, Piața Festivalului – Festivalul “George Enescu”, Mogoșoaia Clasic Fest, Festivalul IconArts Sibiu, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Festivalul Meridian, Festivalul Innersound, Festivalul Muzicii Românești Iași, Bienala de Artă Contemporană București, Baroque Week București, Schumsky Music Fest, Bastion Baroc audiere Brașov, Bucharest Music Film Festival, solo sau ca membră a diverse ansambluri camerale precum Duo ATRIS, Duo Art, Senso Trio, SonoMania sau IconArts. A obținut o serie de premii naționale și internaționale și a sustinut concerte și recitaluri în România, Olanda, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia și S.U.A. A concertat sub bagheta dirijorilor Jin Wang, Jozsef Horvath, Horia Andreescu, Adrian Morar și a realizat numeroase prime audiții de muzică contemporană a diverse piese aparținând compozitorilor români și străini. În prezent este profesor și șef al catedrei de muzică de cameră a Colegiului Național de Muzică “George Enescu” București.
Andreea Țimiraș – violoncel
Născută într-o familie cu tradiție muzicală, începe studiul violoncelului sub îndrumarea tatălui, prim violoncelist al Orchestrei Simfonice Siciliene din Palermo (Italia). Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București la clasa profesorilor Aurel Niculescu și Marin Cazacu, se perfecționează la cursurile de măiestrie artistică pentru violoncel cu David Geringas și la cursurile de muzică de cameră cu Trio Abegg. Este câștigătoare a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care cele mai importante: “Rovere d’oro” –San Bartolomeo al Mare (Iitalia) 1997, “Remember Enescu” – București 2001, “Sigismund Toduță” – Cluj-Napoca 2006. Membru al Orchestrei Simfonice Siciliene în perioada 2001- 2015, desfășoară o bogată activitate solistică și camerală, abordând genuri dintre cele mai diferite: de la muzica veche alături de Ansamblul de BAROCkeri, la Astor Piazzolla şi jazz-tradițional sicilian împreună cu grupul Innovative String Quintet şi de la repertoriul world fusion alături de formaţia Imago Mundi, la cel contemporan, pentru care primeşte distincţii speciale. Participă împreună cu European Contemporary Orchestra la Bienala de la Veneţia 2015 şi concertează de-a lungul anilor ca solistă sub bagheta dirijorilor Jin Wang, Peter Oshanitzky, Adrian Morar şi Horia Andreescu. Din septembrie 2013 este profesor de violoncel şi muzică de cameră la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, iar din octombrie 2012, Andreea Țimiraș este doctorand al Universității Naționale de Muzică din București și asistent cercetător al Centrului de Muzică Veche al aceleiași instituții.
Eliza Puchianu – pian
Eliza Puchianu este, la momentul actual, masterand la Boston Conservatory în pian principal la clasa Prof. Michael Lewin. Din 2014 este licenţiată în pian principal de Royal Irish Academy of Music (Irlanda), unde a avut o activitate artistică remarcabilă. Dintre apariţiile sale publice, se remarcă cea de solist cu orchestra la National Concert Hall şi Castalia Hall (Irlanda), alături de dirijorul James Cavanagh. Recitalurile sale ca solist s-au desfăşurat în Royal Dublin Society, National Gallery of Ireland, la Eireann Arts Centre (Anglia), Curtis Hall Auditorium (Cork), şi Royal College of Physicians în Dublin. Premiile sale din ultimii 5 ani enumeră Yamaha Scholarship for Pianists, Premiul al II-lea la concursul Freemasons Musician of the Year, Feis Coeil, Competitia Nordell, Ludving Cup, Audery Chisolm Cup, Lieder Duo, English Song. Activitatea sa europeană numără recitaluri în Paris la Ambasada României, la Centrul Cultural din Padova, Centrul Militar din Veneţia, Asociația Wagner, Insulele Canare, Palatul Palffy, Bratislava, Wiener-Meisterkurse. În România a absolvit Liceul de Muzică George Enescu din Bucureşti, sub îndrumarea doamnei profesoare Olga Szel. A debutat ca solist cu orchestra în 2006, pe scena Ateneului Român, alături de dirijorul Bogdan Vodă. În 2007 a revenit pe scenă alături de Orchestra Naţională Radio, împreună cu dirijorul Cristian Brancuşi, în sala Mihail Jora a Radiodifuziunii Române. Eliza a câştigat numeroase premii în România, incluzând premii întâi la 11 concursuri naţionale şi internaţionale între anii 1998-2014 şi premii doi şi trei la 10 concursuri naţionale între anii 1997-2010.
Programul concertului:
1. J. S. Bach – Ciacconna din Partita a IIa pentru vioară solo în re minor BWV 1004
2. F. M. Veracini – Sonata nr. 6 în mi minor, op.1
3. S. Rachmaninov – Vocalise pentru violoncel şi pian op.34 nr. 14
4. J. Halvorsen – G. F. Haendel – Passacaglia pentru vioară şi violoncel
5. C. Debussy – Andante espressivo din Trioul pentru pian, vioară şi violoncel
6. A. Ginastera – Danza de la moza donosa din Danzas argentinas op.2
7. A. Piazzolla – Otoño porteño
8. I. Vorvoreanu – The dancing god pentru vioară şi violoncel
9. A. Ţurcan – Palma Arpa pentru pian, vioară şi violoncel
Raluca Stratulat – vioară
Andreea Ţimiraş – violoncel
Eliza Puchianu – pian