Brașovul pedalează la concertul de deschidere a Festivalului Musica Barcensis 2019
– cu participarea Asociației “Brașovul Pedalează”
Plecarea cu biciclete – 0ra 16:30 – fântâna arteziană Coresi Shopping Resort
Concert
LUIZA ZAN & IULIAN PAVELESCU
Ora: 18.00
Locația: Biserica Evanghelică Hărman
Intrarea la concert este gratuită
Concert de debut al ediției a X-a a Festivalului Musica Barcensis
Luiza Zan – voce
Iulian Pavelescu – chitară
A 10-a ediție a festivalului debutează cu o tură pe biciclete din Brașov spre Biserica Fortificată din Hărman, cu participarea Asociației “Brașovul Pedalează”.
Plecarea are loc duminică, 7 iulie 2019, la ora 16:30, de la fântâna arteziană de la Coresi Shopping Resort. Traseul are 8,5 kilometri și se desfășoară pe drumuri publice. Drept urmare, se vor respecta regulile de circulație. Se va merge pe blvd. 13 Decembrie, se va trece pasarela spre Sânpetru, se intră în localitate și se merge apoi pe Calea Hărmanului până în localitatea Hărman, la biserica fortificată.
Aici, la ora 18:00, este programat un concert susținut de Luiza Zan & Iulian Pavelescu.
Născută în Tulcea pe 7 octombrie 1980, Luiza Zan este una din cele mai proeminente voci ale jazz-ului românesc. Cu virtuozitate și eleganță, vocea ei caldă și impunătoare doboară ușor bariera tiparelor și a preconcepțiilor.
A câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie ducând apoi la prestigiosul şi de netăgăduit mult meritatul premiu al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, în cadrul festivalului de Jazz din Montreux, Elveţia, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume, în iulie 2014.
Pregătirea muzicală o desăvârșește odată cu absolvirea cursurilor Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi, secţia lied-oratoriu, clasa prof. Marie-Jeanne Stoia, însă participă constant la workshop-uri și masterclass-uri cu diverși muzicieni consacrați: Dennis Chambers, Neenna Freelon, etc, înainte de a fi ea însăși pedagog – între anii 2008-2010 predă jazz vocal la Universitatea de Muzică București și între anii 2010 – 2014 susține cursul de jazz vocal în cadrul taberei de muzică IconArts.
Studiază jazz cu saxofonistul american Rick Condit şi cu pianistul american Armen Donelian.
În iulie 2004 cîştigă premiul I la festivalul Cerbul de Aur, secţiunea interpretare, alături de trupa Slang.
Iulian Pavelescu a absolvit în 2002 cursurile Facultății de Compoziție din cadrul Universității de Arte George Enescu din Iași, fiind în prezent corepetitor la clasa de balet a Liceului de Arte.
Pasiunea pentru chitară jazz l-a făcut să urmeze cursuri de specialitate cu saxofonistul american Rick Condit și celebrul chitarist Tom Wolfe, pe lângă orele petrecute la clasa de jazz a profesorului Romeo Cosma, conturându-și stilul fingerstyle, inspirat de muzica lui Joe Pass, sau Wess Montgomery, Pat Metheney, Lee Ritenour.
Concertează în diferite formule la festivalul de la Gărâna, Atheneul din Iași, Stuffstock, Festivalul de jazz de la Brăila, Festivalul de jazz de la Galați, Festivalul de Teatru Piatra Neamț.
Afrodizzy
Născut din dorința de a colora puțin peisajul din jazz-ul autohton cu nuanțe calde și vesele, ”Afrodizzy” este un proiect născocit de cunoscuta cântăreață/compozitoare Luiza Zan, împreună cu chitaristul Iulian Pavelescu.
Prieteni și colegi încă din timpul facultății, cei doi muzicieni au cântat împreună pe scena festivalului Gărâna în 2003 și și-au propus să reînvie acum pe scenă atmosfera plină de entuziasm, optimism și emoție creatoare, specifică vârstei de liceu. În ton cu planul ticluit, repertoriul propus este unul dinamic, de sorginte afro/jazz/funk/soul, presărat cu momente în care publicul însuși va prelua bagheta de dirijor și va dicta mersul lucrurilor.
Un concert-experiment, în care doi muzicieni, doi prieteni, își propun să testeze optimismul publicului, încrederea acestuia într-o lume lipsită de griji, cel puțin pentru câteva zeci de minute și, mai ales, predispoziția către buna dispoziție a acestuia.